Maak kennis met ….

Peter…….

Het is donderdagavond half acht 

Het koor oefent in het oude klaslokaal

We gaan zingen met volle kracht

en zijn er allemaal

“alles is liefde voor wie dat wil

“ It’s a beautiful day”

Het koor beweegt en staat dan weer stil

Dirigent Roos slaat de maat en huppelt mee

De alten, laag en hoog

Oefenen de Shaffy medley

“Mijn kind, ik troost je, kijk omhoog”

zingen is onze grootste hobby

“I hear the drums echoïng tonight”

Zingen de sopranen en heren

They know how to sing allright

Ons publiek kan dat wel waarderen

Het zwoele Franse “Une belle histoire”

Het lied dat prille liefde verbindt

We zingen onvermoeibaar

“All we are is dust in the wind”

“California dreaming” en “Home”

 in “neutral” of in “curbing”

het koor staat als één boom

de sfeer is ontspannen onderling

Het oefenen stopt om half tien

Na een stoere medley van Queen

In februari 2014 ben ik lid geworden van popkoor New Pop-Art. Al langere tijd liep ik met de gedachte rond om te gaan zingen in een popkoor. Tot dan toe bleven mijn zangprestaties beperkt tot lekker hard meezingen in de auto of thuis onder de douche. Na een aantal repetities te hebben bijgewoond van diverse koren in de omgeving is mijn keuze op New Pop-Art gevallen. In de krant had ik een leuk artikel gelezen over het koor en als geboren en getogen Rijswijkse voelde ik me direct thuis in deze vertrouwde omgeving. Uiteraard speelden hierbij ook een grote rol de gemoedelijke sfeer binnen het koor, het leuke repertoire  en de vakkundige, enthousiaste leiding van  dirigente Roos. Ten tijde van mijn aanmelding hoefde je (gelukkig) nog geen stemtest te doen…..                    

Op gevoel ben ik als hoge alt ingestapt en binnenkort zal blijken of ik daar (nog) thuis hoor of dat ik misschien toch bij een andere stemsoort wordt ingedeeld. Met veel plezier heb ik inmiddels al regelmatig opgetreden met het koor. Van kleine podia in verzorgingshuizen tot op “serieus” grote podia op festivals en in het theater, elk optreden met zijn eigen charme. Persoonlijk vind ik het optreden in de verzorgingshuizen heel speciaal, vooral omdat je dan direct ziet wat voor impact muziek heeft op de bewoners. Vaak worden mensen zo geroerd door de teksten, dat ik daardoor met een goed gevoel weer naar huis rijd. Zingen maakt je blij en is heerlijk om te doen!  Ik kan het iedereen aanraden.

Muzikale groet,

Wilma

Dirigente Roos

In 2005 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium in de richting Docent Muziek. Tijdens mijn studie en daarna heb ik o.a. les gegeven aan de opleiding Docent Muziek (hoofdvak), het voortgezet (speciaal) onderwijs, speciaal basisonderwijs en het reguliere basisonderwijs. In 2002 ben ik mijn eigen zangpraktijk gestart in mijn studio aan huis, waar ik de lessen opneem. Sinds mijn studie coach ik verscheidene koren en bands en dat doe ik altijd met ontzettend veel plezier. Tijdens de privélessen en de workshops maak ik gebruik van de zangmethode Complete Vocal Technique, waarmee alle stijlen en effecten op een gezonde manier kunnen worden geproduceerd. Mijn ervaring hiermee is dat er snel resultaat is en dat werkt natuurlijk heel motiverend. In de afgelopen jaren heb ik me persoonlijk bezig gehouden met verschillende stijlen van muziek, als zangeres en als componist. Zo heb ik drie jaar in het kamerkoor gezongen van het conservatorium en heb ik mee gedaan aan verschillende muzikale projecten, waaronder een wereldmuziek project met invloeden uit de Balkan. Uit dit project ontstond een ander project: de band Gaia Nostra. Samen met mijn vriendin Eva Wilms (zangeres) en mijn broer Nop Ton (drummer) hebben wij met deze band waarvoor wij zelf de nummers schreven, een 2-jarige theatertour gedaan door heel Nederland. De tour was gebaseerd op het uitgebrachte album ‘Hold you once again’. De muziek kon omschreven worden als pop/rock met invloeden uit het klassiek, Keltisch en de Balkan. Inmiddels is de band uit elkaar en zijn de bandleden hun eigen weg gegaan. Momenteel werk ik aan een nieuw album samen met mijn broer.

Sinds 2013 ben ik bij popkoor New Pop-Art gekomen omdat het koor meer sturing nodig had. Inmiddels kan ik wel zeggen dat het koor voelt als ‘mijn’ koor waar ik elke donderdag weer heel graag naar toe ga. Het is een ontzettend gezellige groep die ook nog eens hard wil werken. We groeien elke week weer en leren al genietend van de optredens. Voor het koor maak ik de arrangementen in mijn studio, d.w.z. ik zing de partijen in en stuur deze op. Het is iedere keer weer fantastisch om het koor het arrangement te horen zingen. De ervaringen die ik heb opgedaan bij het beheersen van verschillende stijlen komen goed van pas bij het maken van de arrangementen voor New Pop-Art, daar dit koor ook een verscheidenheid aan repertoire heeft. Het is elke keer weer een uitdaging om aan een nummer te beginnen en een feest als het geslaagd is! Ik hoop nog lang voor dit koor te mogen staan en kijk uit naar alle optredens die ons nog staan te wachten.

Muziek Gaia Nostra

Els

Mijn eerste ontmoeting met New Pop-Art was op het feest “10 jaar Villa Ticca”. Een groep mensen die heel enthousiast hun samen zang lieten horen.

Toen ik hoorde dat ze drie straten verder repeteren dacht ik, hier wil ik meer van horen of eigenlijk aan mee doen, zingen met deze groep mensen !!

Yvonne (Vonnie)

Ik ben in februari 2007, toen het koor nog Pop-Art heette en net 2/3 maanden bestond, bij dit koor gaan zingen omdat ik op mijn werk altijd aan het zingen was. Sinds het begin van New Pop-Art in 2011 zijn er veel nieuwe zangers en zangeressen bij en dat is zo leuk!!! Inmiddels zit ik dus al 7 jaar bij het koor en ik ben er erg blij mee. Ook de muziekkeuze vind ik super. Als je wilt zingen kom dan gerust een keer langs iedereen is welkom.. 

Marieke
Een stukje geschiedenis…..In november 2006 is popkoor “Pop-Art” ontstaan uit een groep enthousiaste mensen die het leuk vonden om samen popnummers te zingen. In studio Colourful Visions werd elke donderdagavond gerepeteerd. Optredens op het Strandwalfestival van 2010 en 2011 in Rijswijk, het Korenfestival van Paradiso (2010 en 2011) en diverse verzorgingstehuizen kwamen voorbij. Door het plotselinge vertrek in september 2011 van de dirigente viel de groep uiteen. Een aantal mensen verhuisde met de dirigente mee. Na ampel beraad hebben Rob, Marja, René, Theo, Peter, Jeannie, Annet, Mariëtte, Coby, Yvonne, Sandra en ik besloten de vereniging “Popkoor New Pop-Art” op te richten. Een gang naar de notaris was gauw gemaakt. Na enkele weken vrolijk en ongedwongen zingen, hebben we gelukkig Marloes Anijs bereid gevonden om het koor te coachen. Naast de wekelijkse repetities heeft ook zij ons begeleid op het Strandwalfestival 2012 en de – traditionele – opening van de expositie van kunstenares Wonny Stuger in Zoetermeer. Tot maart 2013 is zij bij ons gebleven. Inmiddels was het ledenaantal behoorlijk gegroeid en dankzij een tip van Kitty, één van de nieuwe leden, zingen we nu al weer sinds mei 2013 onder leiding van Roos Meuleman. We zijn enorm blij met haar en hopelijk blijft ze nog heel lang bij ons!
 

One thought on “Maak kennis met ….

  1. Samen met mijn vriendinnen Fien en Willy, wilden wij graag op een koor, dus ben ik gaan zoeken op Internet en kwam zo op de naam Newpop-Art. En ik spreek namens Fien en Willy en later kwam Hanny er ook bij dat we blij zijn dat we lid zijn geworden.We hebben het heel erg naar ons zin en gaan het steeds leuker vinden , mede dankzij onze dirigente Roos die ons steeds meer motiveert, en alle andere leden van het koor.
    Ada Tengnagel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s